بانك جهانی اعلام كرد
رشد اقتصادی ایران پایدار می باشد
آوا مسکن: در آخرین گزارش منتشرشده بانک جهانی، رشد اقتصادی پایدار ایران در بین تنش های ژئوپلیتیک منطقه به تصویر کشیده شده است.
به گزارش آوا مسکن به نقل از ایسنا، اقتصاد ایران در امتداد بهبود بخش نفتی و با وجود تحریم های اقتصادی برای چهارمین سال پی در پی رشد کرده و در آخرین به روز رسانی بانک جهانی آمده است که ایران طی مدت فعالیت دولت شهید رئیسی با وجود تنش های ژئوپلیتیک منطقه، رشد اقتصادی بالای پنج درصد را ثبت کرده است. همین طور میزان کاهش بیکاری در این دوره به ۷.۴ درصد رسیده و کاهش فقر از ۶.۱ درصد به ۳.۸ درصد را نیز شاهد بوده است.
تولید ناخالص داخلی
رشد واقعی تولید ناخالص داخلی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ با رشد بخش نفت و خدمات به پنج درصد رسید. سهم بخش نفتی که ۸.۶ درصد تولید ناخالص داخلی در طول این مدت را ایجاد کرده به میزان ۱۶.۳ درصد بطور سالانه رشد ثبت کرده و علت این رشد کاهش عرضه جهانی نفت و افزایش میزان صادرات با وجود تحریم ها بوده است. رشد سالانه بخش غیرنفتی نیز به سبب تقاضای داخلی و صادرات به تعدادی از همسایگان ۳.۵ درصد بوده است.
اشتغال
رشد اقتصادی به بهبود آمار اشتغال منجر گردیده است البته هنوز چالش هایی در بازار کار وجود دارد. سطح اشتغال در سال ۱۴۰۲ با رشد ۳.۳ درصدی از میزان ثبت شده پیش از همه گیری صعود کرد و نرخ بیکاری نیز رقم بی سابقه ثبت نمود. در چهار سال قبل بخش های صنعتی و خدماتی بیشترین نرخ رشد اشتغال ۶.۳ و چهار درصد را تجربه کردند.
کاهش فقر
آمارهای منتشرشده نشان میدهد که ایران در حوزه کاهش فقر و بهبود نابرابری درآمد به سبب رشد فراگیر و پرداخت یارانه نقدی پیشرفت کرده است و بین سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۱ نرخ فقر برمبنای درآمد روزانه به میزان ۷.۴ درصد کم شده و از ۲۹.۱ درصد به ۲۱.۹ درصد رسیده است، یعنی ۶.۱ میلیون نفر از مردم ایران به بالای خط فقر آمدند.
پیش بینی رشد تولید ناخالص داخلی
پیش بینی می شود رشد تولید ناخالص داخلی در بازه ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۵ به میانگین سالانه ۲.۸ درصد برسد. البته کاهش میزان تقاضای جهانی، تحریم ها، کمبود انرژی، محدودیت های نقدینگی، کاهش انباشت سرمایه و تنش های ژئوپلتیکی بر چشم انداز رشد تاثیر خواهند گذاشت.
مانیتور اقتصادی ایران (IEM) بانک جهانی بروزرسانی در مورد تحولات و سیاست های کلیدی اقتصادی ارائه می دهد. این مورد تحولات و سیاست های اقتصادی در حوزه بلندمدت و جهانی را بررسی و نتایج آنها را برای چشم انداز کشور ارزیابی می نماید. همین طور از اقتصاد کلان گرفته تا بازارهای مالی تا فاکتورهای رفاه و توسعه انسانی را پوشش می دهد و برای مخاطبان گسترده ای ازجمله سیاست گذاران، رهبران تجاری، شرکت کنندگان در بازار مالی، جامعه مفسرین و متخصصان فعال در ایران در نظر گرفته شده است.
منبع: avamaskan.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب