مهر بررسی كرد؛
دو مانع تحقق وعده ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی
آوا مسکن: کارشناسان ساخت وساز معتقدند تنها راه اجرای وعده ریاست جمهوری برای ساخت 4 میلیون واحد مسکونی واگذاری زمین به متقاضیان و برون سپاری ساخت وساز است.
به گزارش آوا مسکن به نقل از مهر، بیش از دو سال از وعده ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکن می گذرد و تا به امروز بر طبق آمار بیش از یک میلیون و ۷۶۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در مرحله ساخت قرار دارد و هنوز واحدی تحویل متقاضیان نشده است. بگفته مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی همین طور ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر از گذشته باقی مانده بود که دولت سیزدهم عملیات تکمیل این واحدها را نیز آغاز نموده است. با اینحال تحقق وعده ساخت ۴ میلیون مسکن در هاله ای از ابهام به سر می برد.
وزیر راه و شهرسازی از کمبود منابع مالی در امتداد اجرای قانون نهضت ملی مسکن آگاهی داده و می گوید: یکی از اشکالات اجرای طرح نهضت ملی مسکن اختصاص منابع مالی بود که مجوزی از طرف رهبر معظم انقلاب گرفتن کردیم تا از ظرفیتهای موجود تهاتر نفت و صندوق ملی در این جهت استفاده نمائیم.
وزیر راه و شهرسازی معتقد می باشد رقم ۲ میلیارد دلار از محل تهاتر نفت و منابع صندوق ملی اختصاص پیدا می کند و با موافقت و اجرای این مجوز با تزریق منابع مالی به پروژه ای نهضت ملی مسکن جانی باردیگر گرفت و اکنون در مرحله درنوردیدن روند اداری است.
عوامل اصلی در عدم اجرای تحقق یک وعده
حمیدرضا آرامی کارشناس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به موانع اجرای ساخت ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال دولت سیزدهم، می گوید: دو مانع اصلی که سد راه اجرای ساخت طرح ۴ میلیون نهضت ملی مسکن هستند تامین منابع برای ساخت و تامین زمین است.
این کارشناس مسکن در ادامه تاکید می کند: تامین زمین یک مانع جدی در امتداد ساخت و ساز مسکن شمرده می شود و برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی نیازمند ۲۰۰ هزار هکتار زمین هستیم که باید از طرف دولت تامین شود که متأسفانه زمین به اندازه نیاز برای طرح نهضت ملی مسکن واگذار نشده است.
کارشناس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تصریح می کند: دولت اگر در ساخت واحدهای مسکونی تصدی گری را اجرا نماید بطور قطع موفق نخواهد شد در صورتیکه باید بدنبال برون سپاری و واگذاری زمین به مردم و تعاونی های مردمی نیز بود تا در اجرای این مسیر موفق تر پیش رود.
به گفته این کارشناس رمز موفقیت تحقق این وعده واگذاری زمین به خود مردم است به مفهوم این که تصدی گری دولت در این مساله کاهش پیدا کند و حضور مردم در این طرح عظیم ملی پررنگ شود؛ البته این امر با اجتناب مسئولین از انبوه سازی و توسعه عمودی شهرها محقق می گردد.
گفتنی است استثناء هایی هم در کشور وجود دارد که امکان توسعه عمودی نیست و تعمیم این موارد به کل کشور غیر منطقی است.
اجرایی شدن طرح ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی با تهاتر
حسن تیزمغز نماینده وزیر راه و شهرسازی در عرصه امور نهضت ملی مسکن در گفت و گو با خبرنگار مهر با تأکید بر مشخص شدن قیمت نهایی طرح نهضت ملی مسکن، اظهار داشت: قیمت تمام شده واحدهای مسکونی، یکی از مهم ترین مسائل ساخت مسکن می باشد که این مساله هنوز مشخص نیست این قیمت چقدر است از ۶.۸ تا ۱۸ میلیون این رقم صحبت شده و باید برای این معضل فکری نماییم.
نماینده وزیر راه و شهرسازی در عرصه نهضت ملی مسکن در ادامه اشاره کرد: تهاتر زمین در امتداد دو موضوع انجام شده است مورد اول زمینهای که بصورت مولدسازی و قابلیت ساخت و ساز طرح نهضت ملی مسکن را نداشتند به بخش های خصوص واگذار کردیم تا در ازای پول واحدهای مسکونی تولید شده تحویل دولت دهند.
وی با اشاره به مورد دوم تهاتر زمین در ساخت و ساز مسکن، اظهار داشت: زمین به سرمایه گذار برای ساخت و ساز داده می شود تا سرمایه گذار واحدهای مسکونی را بسازد و طبق توافق انجام شده حق پیمانکار از واحدهای مسکونی تولید شده پرداخت می شود.
تیزمغز درباب ساخت و ساز با شرکت های خارجی، اضافه کرد: برای اتمام ۴ میلیون واحد مسکونی که وعده رییس جمهور کشورمان است شرکت های خارجی هم برای ساخت و ساز به پای کار آمدند و در مقابل ساخت مسکن توافق تهاتر نفت خام را ایجاد کردیم.
وی افزود: مسکن سازی یک اقدام ملی است و نباید گردن دولت انداخت و همه باید در انجام این اقدام ملی قدم برداریم. در بخش تقاضا و عرضه حوزه مسکن مشکلی نداریم و بخش خصوصی توانمندی قابل توجهی در ساخت مسکن دارد. نخستین نکته این است که باید همرسانی داشته باشیم و با مسکن اقتصادی کشش تقاضا بوجود آورد.
به گزارش آوا مسکن به نقل از مهر، بنظر می رسد دولت در امتداد اجرای طرح نهضت ملی مسکن از تهاتر نفت و صندوق ملی برای تامین منبع درآمدی خود استفاده می نماید پس بطور قطع می توان با این روش منبع مورد نیاز ساخت ۴ میلیون واحد طرح نهضت ملی مسکن را تامین کرد. دولت سیزدهم و وزیر جوان راه و شهرسازی ابتدا باید زمین ها را شناسایی کند و سپس زمین رایگان در اختیار مردم قرار دهد و با دادن تسهیلات مسکن اجرای این طرح را به دست مردم بسپارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب