مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان خبر داد

تراکنش های فروش نان تعیین کننده سهمیه آرد نانوایان می شود

تراکنش های فروش نان تعیین کننده سهمیه آرد نانوایان می شود

به گزارش آوا مسکن، مدیر اجرائی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان درباره ی نحوه اختصاص سهمیه آرد اظهار داشت: تراکنش های فروش نانوایان در سامانه ثبت و پردازش می شود و برمبنای آن، میزان اختصاص عادلانه آرد نانوایان تعیین می شود.



به گزارش آوا مسکن به نقل از ایسنا، مبحث تغییرات سهمیه آرد نانوایان با حضور مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان و رئیس کمیسیون بازرسی اتحادیه نانوایان سنتی بررسی گردید.
محمد رسول نظافتی - مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان - در این نشست با اشاره به اینکه حدودا ۲۱ ماه از استقرار دستگاههای کارتخوان هوشمند در سرتاسر کشو می گذرد، تشریح کرد: حدود ۱۰ ماه هم است که از تغییر نظام تخصیص آرد یارانه ای به واحدهای خبازی عبور می کند، در این ۱۰ ماه فرآیندهایی را درنظر گرفتیم که به اطلاع نانواها و مردم عزیز که مواجهه دارند با این فرآیندها به اطلاع شان رسید.
وی با تاکید بر این که در این ۱۰ ماه نانوایی هم باید این مورد را فرا می گرفتند، توضیح داد: چون این تخصیص سهمیه در هر ماه اتفاق می افتد، در هر دهه نانوایان عزیز خرید انجام می دهند.
نظافتی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، در پاسخ به این سؤال که نانوایان کجا می توانند کارنامه خویش را به صورت شفاف دریافت کنند؟ خاطرنشان کرد: در مبحث نیازهای پرحجم نان مثالی می توانیم مانند رستوران خوابگاه دانشجویی محل بگوییم، یا هر نیاز پرحجم نان دیگری که وجود دارد در کشور زیرساختش را فراهم کردیم و می توانند در سامانه ثبت نام بکنند، هر میزانی که مدنظر دارند که تهیه نان انجام بدهند را در آن سامانه ثبت می کنند، پس از تایید می توانند از منوی مربوط، از منوی خرید کسب و کارها و نهادها خریدشان را انجام بدهند، ازاین رو فرآیندها موجود است و اینکه عرض می نماییم هیچ محدودیتی وجود ندارد، در واقع هم به همین شکل است، یعنی ما در مبحث فروش نان، محدودیتی نداریم. نکته قابل توجه اینست که ما در پاسخ دهی به نیازهای موردی برای خرید حجم بالا، زیرساختی فراهم کردیم که حتی فرد پیش از انجام فرایند ثبت نام به منظور اینکه بتواند نیازش را در لحظه تأمین بکند، از منوی کسب و کار می تواند خریدش را در یک بازه ای انجام بدهد و هیچ محدودیتی هم در این حوزه نداریم.
مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان اضافه کرد: نیازهای موردی هیچ نیازی به تایید و توسط نهاد خاصی ندارد، مبحث بعدی در مبحث نمایش کارنامه نانوایان است که کارنامه های نانوایان به صورت منظم در بازه های ۱۰ روزه یعنی پس از شکل گیری آن سابقه داده ای در برنامه کاربردی نانوا، نانوایان عزیز می توانند کارنامه عملکردی شان، ریز سوابقشان، تعداد نان فروخته شده، مبالغ کمک هزینه ای که دریافت نمودند.
این مقام مسئول اظهار داشت: در مبحث کاهش سهمیه ما مبحث تخصیص سهمیه واحدهای خبازی به صورت هوشمند اتفاق می افتد، همانگونه که در گزارشات قبلی گفته شد نظرمردم، سوابق بازرسی، سوابق عملکردی نانوا و نظرهای میدانی کارگروه های آرد و نان استان در مبحث تخصیص سهیمه واحدهای خباری موثر است، ازاین رو در این که ما بگوییم دلیل کاهش یا افزایش سهمیه دقیقاً به چه شکلی است را در سامانه به صورت عمده علل کاهش سهمیه نمایش می دهیم، ولی اینکه دلیل قطعی را بخواهیم در برنامه کاربردی به نانوا نمایش بدهیم، به خاطر این تعدد علل تخصیص سهمیه قاعدتا اتفاق نمی افتد.
نظافتی همینطور خاطرنشان کرد: در مورد تخصیص سهمیه شاخص هایی مدنظر قرار می گیرد و پرتکرارترین عناوین علل کاهش سهمیه در آن کارنامه قرار می گیرد. شاخصی که به آن استناد شده است شاخصی است که وضعیت را نسبت به نانوایی های اطراف نشان داده است. در مبحث سهمیه های واحدهای خبازی در کشور هم اکنون حدود ۷۰ درصد واحدهای خبازی، سهمیه های آردشان یا افزایش پیدا کرده و یا ثابت مانده است یعنی قریب به ۳۰ درصد واحدهای خبازی گرفتار کاهش سهمیه شدند. شاخص دیگری را هم اعلام کنم، حداکثر پنج درصد واحدهای خبازی ما در کشور در زمره واحدهای خبازی پر ریسک یا خیلی پر ریسک قرار می گیرند این یعنی در مبحث محاسبه عملکرد واحدهای خبازی اگر تخلفی تکرار شود، اگر نانوایی واحد نانوایی مصرانه بر یک فعالیت نامتعارف تاکید کند در دوره های بعد شاهد کاهش سهمیه و افت رتبه اعتباری هستیم.
به قول مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، ۳۰ درصد نانوایان در سطح کشور سهمیه شان کم شده و ۷۰ درصد افزایش پیدا کرده با بدون تغییر است و میتوان گفت بالای ۶۰ درصد این افراد سهمیه شان افزایش پیدا کرده است.
نظافتی: در رابطه با مبحث تخصیص سهمیه فرایند تشریح کرد: پس از اینکه عملکرد نانوا در مبحث فروش نان یعنی تراکنش های فروش نان که در سامانه ثبت، در سوابق عملکردی نانوا درج می شود پیش از اصطلاح دوستان، آغاز بازگشایی سامانه، داده های یک ماهه عملکردی نانوایان به علت اینکه بالاخره روزهایی تعطیل می باشد افت فروش دارند یا به علل شرایط آب و هوایی افت فروش دارند. ازاین رو به علت اینکه تاثیرات قابل ملاحظه ای در مبحث تخصیص سهمیه نانوایی ها رخ ندهد بازه یک ماهه ای را مدنظر قرار دادیم و پس از بررسی عملکرد و کنارگذاشتن تراکنش های غیرواقعی، سهمیه های تخصیص یافته به صورت هوشمند در اختیار کارگروه های آرد و نان استان قرار می گیرد تا کارگروه ها برپایه آن دانش میدان و آن لزوم هایی که در ملاحظات استانی خودشان مدنظر دارند در مبحث تأمین پایدار نان استان، ویرایش هایی را در قالب قوانین انجام می دهند؛ ضوابطی که به آنها ابلاغ گردیده و پس از این ویرایش ها تخصیص سامانه اتفاق می افتد که این ویرایش ها که یک چارچوب و ضوابطی دارد در قالب مصوبات کارگروه های آرد و نان استان ها اتفاق می افتد و تخصیص های بی رویه نیست. ازاین رو شاخص هایی که در مبحث تخصیص آرد مورد ارزیابی قرار می گیرد نظر مردم، سوابق بازرسی و سوابق عملکردی نانوا در کارت خوان های هوشمند است و تراکنش های غیرواقعی پس از پالایش.
وی در رابطه با تراکنش های غیر واقعی اظهار نمود: تراکنش هایی که سامانه به صورت هوشمند تشخیص از گذشته رفتار نانوا و نانوایی های اطرافش تشخیص می دهد و کنار گذاشته می شود یعنی این را سامانه هوشمند به صورت هوشمند محاسبه می کند و پارامترهای گوناگونی را مدنظر دارد.
در ادامه مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان ضمن اشاره به این که از زمان آغاز طرح میزانی برای صرفه جویی در زمینه عرضه آرد اعلام شد، خاطرنشان کرد: در طرح هوشمند سازی از ابتدا حکمرانی مبتنی بر داده را پیاده سازی کردیم که بتوانیم مدلی را عرضه نماییم که به سراغ روش هایی مثل آزادسازی قیمت نان، سهمیه بندی نان در کشور نرویم و برکاتی هم داشت همچون صرفه جویی که ما در تحلیل واقع بینانه خودمان برآوردمان حدود سه میلیون تن آرد در یک بازه حدود یکساله و نیمه است؛ یعنی از آغاز شروع طرح و در یک تحلیل محافظه کارانه که اغلب تحلیل می کنند حدود یک و نیم میلیون تن آرد در این طرح صرفه جویی شد، سه میلیون تن نگاه واقع بینانه و یک و نیم میلیون تن هم نگاه محافظه کارانه است.
نظافتی تاکید کرد: ما هیچگاه این ادعا را نداریم که هدررفت یا انحراف آرد یارانه ای به صفر رسیده، این عددی که اعلام نمود مجموع ۵۰۰۰ است و اگر یک ضرب و تقسیم انجام دهیم به یک عددی خواهیم رسید ولی هیچگاه ادعا نکردیم که میزان انحراف آرد یارانه ای به صفر رسیده بلکه کاهش یافته، با گزارش هایی که به ما می رسید چند صدتن آرد یارانه ای انحراف داشت و از ۵۰۰۰ به چند دانه نان رسیدیم یعنی ملاک روایت هایی که دارد اتفاق می افتد و داریم به سمت صفر حرکت می نماییم.
وی که در یک گفت وگوی تلویزیونی صحبت می کرد در انتها اظهار داشت: در مورد تخصیص سهمیه که دوستان بیان می کنند نانوا به منظور برگرداندن اصطلاحا سهمیه آرد خودش رجوع می کند، بعنوان رویه جاری وجود ندارد یعنی نانوایی ها سهمیه واقعی شان، میزان دسترسی به آرد یارانه ای شان همان چیزی است که در سامانه وجود دارد و این اختیاراتی که به استان ها تفویض شده در قالب مدیریت فضای آرد و نان استانشان است. در مبحث تخلفات از روز ابتدای استقرار دستگاههای کارتخوان هوشمند در کشور، کمک هزینه ای به نانوایان پرداخت گردید که در شروع طرح حدود ۱۵ درصد و بعد افزایش پیدا کرده و هم اکنون حدود ۴۰ درصد به صورت شب به شب ما به ازای عملکردشان کمک هزینه پرداخت می نماییم این عددی که می گویم کل هزینه های خرید آرد یارانه ای است، تأمین خمیرمایه و هزینه های انرژی واحدهای خبازی را تأمین می کند و آن میزان که واحدهای خبازی به ازای قیمت نان از مردم دریافت می کنند، آن به منظور تأمین اجاره و دستمزدشان است؛ در مبحث خمیرمایه هم برای کاهش هزینه های واحد خبازی یک سری تمهیداتی انجام شده است.
در ادامه امیر کرملو - رئیس کمیسیون بازرسی اتحادیه نانوایان سنتی - هم در پاسخ به این سؤال که در عرضه نان به مردم محدودیت وجود دارد یا خیر اظهار نمود: نانوایان با آتش بسیار بسیار داغ زحمت می کشند و نان این مملکت را تأمین می کنند، ما بحث محدودیت را به صورت رسمی به هیچ کدام از واحدهایمان اعلام نکردیم، متاسفانه در این شرایط خیلی هایشان می توانند یک برداشت جداگانه بکنند، صحبت ما بحث تشویق و تنبیه نانواست.

وی اضافه کرد: زمانیکه همکاران من سهمیه آردشان در ماه و در دهه کم می شود و به باجه های خدمت شرکت نانی نو رجوع می کنند، چیزی که همکاران را آنجا توجیه می کنند، بحث بیشتر از فروش متعارف و نامتعارف بودن نان است و این نانوای ما وقتی که می آید این محاسبات را بر حسب عدم اطلاع و بر حسب عدم آموزش هایی که ازآن اول از سمت شرکت نانی نو و مجریان طرح، قرار نگرفته، بررسی می کند و آن تعداد را مدنظر قرار می گیرد.

کرملو اظهار داشت: ازاین رو بحث متعارف و غیرمتعارف بودن را یک مرتبه به صورت واضح و روشن به نانواها توضیح دادند.




1402/11/08
16:22:26
5.0 / 5
356
تگهای خبر: ثبت نام , خرید , دستگاه , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است