چند ایرانی بیمه عمر و زندگی دارند؟

چند ایرانی بیمه عمر و زندگی دارند؟

به گزارش آوا مسکن، برپایه داده های بیمه مرکزی، در ۹ ماهه سال جاری بیشتر از پنج میلیون بیمه نامه عمر یا زندگی به ارزش ۶۴ هزار میلیارد تومان صادر شده که نشان از رشد ۶۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد. با این وجود، سهم این رشته بیمه نسبت به سال قبل از کل صنعت بیمه، تغییری نداشته و هفت میلیون و ۲۳۵ هزار و ۶۳۳ نفر بیمه عمر و زندگی هستند.



به گزارش آوا مسکن به نقل از ایسنا، بیمه عمر و زندگی، یکی از محصولات صنعت و بازار بیمه است که بیمه گزاران یا به اصطلاحی مردم جامعه آنرا بعنوان یک پشتیبان مالی برای آینده خود لحاظ می کنند. از بیمه عمر با عناوین دیگری مانند بیمه آتیه، بیمه زندگی و بیمه آینده ساز هم یاد می شود و معمولاً کارشناسان اقتصادی بخصوص در حوزه بیمه، میزان سهم بیمه عمر و زندگی را یکی از مولفه های سنجش سطح رفاه جوامع و کشورها می دانند.

رشته بیمه عمر و زندگی، شاخه های مختلفی همچون بیمه های تمام عمر، بیمه عمر زمانی، بیمه پس انداز، بیمه مستمری، بیمه بازنشستگی و بیمه عمر گروهی را شامل می شود که هر کدام ماهیت مختلفی را در بر دارند.

برای مثال بیمه عمر زمانی، نوعی از بیمه نامه ها است که خطرات ناشی از فوت بیمه شده را زیر پوشش قرار می دهد. حق بیمه این نوع بیمه نامه بر مبنای شرایط سنی و میزان سرمایه فوت درخواستی تعیین می شود. در بیمه تمام عمر، مدت بیمه نامه نامحدود است. بیمه تمام عمر در واقع یک ارثیه برای بازماندگان پس از فوت شخص بشمار می رود.

شرکت های بیمه ای در زمان گزینش بیمه گذاران و عرضه محصولات بیمه ای مورد تقاضا، عوامل گوناگونی را برای تعیین حق بیمه مناسب وضعیت سنی و سلامت بیمه گذار درنظر می گیرند. عواملی مانند سن افراد، جنسیت، وضعیت سلامت، شغل و حرفه از مهم ترین مولفه هایی است که در محاسبه بیمه عمر و زندگی اشخاص مد نظر قرار می گیرد.

برای مثال در بیمه های عمر، سن بیمه گذار عامل اصلی تعیین نرخ حق بیمه به شمار می رود و بنابراین تعرفه های حق بیمه با کاربرد جدول مرگ و میر، هزینه های بیمه گر و نرخ سود حاصل از سرمایه گذاری تنظیم می شود.

در طرف دیگر و از آنجاییکه به صورت معمول، زنان از عمر طولانی تری برخوردار بوده و متوسط طول عمرشان از مردان، بیش تر است. بدین جهت در شرکت هایی بیمه تعرفه های بیمه ای هم برحسب مردان و زنان تهیه می شود که این جداول در زمان محاسبه حق بیمه کاربرد دارد.

همچنین، بسیاریی از آمارها نشان داده است که طول عمر یک امر موروثی است و برخی از بیماری ها موروثی هستند و بنابراین علت مرگ والدین یا سایر اعضای خانواده، عامل تعیین کننده به حساب می آید.

علاوه بر این، در کشورهایی که شرکت هایی بیمه، بیمه های عمر گروهی و صنعتی را در بازار عرضه می کنند، شغل و حرفه بیمه گذاران یکی از مهم ترین عوامل ارزیابی خطر محسوب می شود؛ چونکه خیلی از مشاغل اثرات نامطلوبی را به مرور بر زندگی بیمه گذاران بر جای می گذارند، برای نمونه، اشخاصی که در معادن کار می کنند و یا شرایط محیط کارشان مساعد و مناسب نمی باشد در طولانی مدت با مرگ و میر بیش تری در مقایسه با سایر گروه ها روبه رو می شوند.

سهم ۱۴ درصدی بیمه عمر و زندگی در سال ۱۴۰۲

بر اساس داده های بیمه مرکزی، سال قبل ۷۹.۸ میلیون فقره بیمه نامه به ارزش ۲۷۹ همت (هزار میلیارد تومان) صادر شد که رشد ۵۹ درصدی در حق بیمه تولیدی و رشد ۷.۴ درصدی را در میزان بیمه نامه های صادر شده، نشان داده است.

از این تعداد، هفت میلیون و ۲۳۵ هزار و ۶۳۳ فقره بیمه نامه عمر و زندگی صادر شد که ارزش آن به ۳۹.۱ همت رسید. بر این اساس سهم بیمه عمر و زندگی از کل صنعت و بازار بیمه در سال گذشته، ۱۴ درصد از کل حق بیمه تولیدی بود که نشان از کاهش ۲.۳ درصدی در تعداد بیمه نامه های صادر شده عمر و زندگی و افزایش ۵۸.۳ درصدی از حق بیمه تولیدی در این رشته بیمه دارد.

نگاهی به وضعیت بیمه عمر در ۹ ماهه ۱۴۰۳

براساس داده های بیمه مرکزی، در ۹ ماهه سال جاری، در مجموع ۵۹ میلیون و ۷۳۰ هزار بیمه نامه به ارزش ۳۲۴.۸ همت صادر شده که نشان از رشد ۵۹.۳ درصدی در حق بیمه تولیدی و رشد ۶.۹ درصدی در تعداد بیمه نامه های صادر شده دارد.

دراین مدت پنج میلیون و ۲۰۴ هزار و ۸۷۱ فقره بیمه نامه عمر و زندگی به ارزش ۶۴.۶ همت صادر گردیده است که حالی از رشد ۶۴ درصدی در حق بیمه تولیدی این رشته بیمه و رشد ۳.۷ درصدی در تعداد بیمه نامه های عمر و زندگی صادر شده در قیاس با ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ دارد. برپایه این آمار رشته بیمه عمر و زندگی در ۹ ماهه سال جاری سهم ۱۴.۸ درصدی از کل حق بیمه تولیدی را به خود مختص کرده است. همینطور سهم ۷.۸ درصدی از تعداد کل بیمه نامه های صادر شده از آغاز سالجاری تا پایان آذرماه به این رشته بیمه متعلق می باشد.

علاوه بر این، تا پایان آذرماه سال جاری، دو میلیون و ۳۵۶ هزار و ۹۰۰ فقره خسارت بیمه عمر و زندگی به ارزش ۱۸.۶ همت، پرداخت شده که مبین رشد ۱۰۰ درصدی در ارزش پرداخت خسارات و رشد ۴۵.۳ درصدی در تعداد خسارات این نوع بیمه است. به بیانی دیگر، رشته بیمه عمر و زندگی سهمی ۱۱.۱ درصدی از کل خسارت پرداختی صنعت بیمه طی ۹ ماهه سال جاری داشته است.



آمار عملکرد ۹ ماهه رشته های بیمه ای

بیمه عمر نیازمند توسعه

بررسی عملکرد رشته بیمه عمر و زندگی در سال ۱۴۰۲ و همینطور در ۹ ماهه سال جاری، نشان داده است که سهم این رشته بیمه از کل صنعت بیمه کشور در محدوده ۱۴ درصد قرار دارد و افزایش حق بیمه بیشتر از آن که به نشان از افزایش سرمایه گذاری در این نوع رشته بیمه، داشته باشد، ریشه در تورم و افزایش قیمت تمام شده این محصول بیمه ای دارد.

عبدالناصر همتی – سکاندار وزارت امور اقتصادی و دارایی - چندی قبل در مراسم معارفه - رئیس کل بیمه مرکزی - به مبحث بیمه عمر اشاره نمود و اظهار داشت: شرایط اقتصادی امروز صنعت بیمه کشور را هم تحت الشعاع قرار داده است. تحریم های اقتصادی شرایط ویژه ای را برای صنعت بیمه و بازار بیمه کشور خلق کرده اند. در این شرایط طبیعی است که جامعه نتواند بیمه هایی مانند عمر و زندگی را برای خود تأمین کند؛ ازاین رو به خاطر مشکلات اقتصادی و نتایج آن سهم بیمه های عمر و زندگی از سبد بیمه و حق بیمه تولیدی مطلوب نمی باشد.

همچنین، پرویز خوشکلام خسروشاهی - رئیس کل بیمه مرکزی ایران - ضمن اشاره به ضرورت افزایش سهم بیمه عمر در رشته های بیمه ای اظهار داشت: امروز نیازمند افزایش جذابیت برای بیمه عمر و زندگی هستیم و در این رابطه بیمه مرکزی باید آگاهی بیمه گذاران به شکل بالفعل و بالقوه را افزایش دهد.

با این حال، ذکر این نکته، خالی از لطف نیست که در صورت بالا بودن شاخصهای تورمی و کاهش قدرت خرید و سرمایه گذاری افراد، نمی توانیم شاهد افزایش و نقش بیمه های عمر و زندگی در سبد سرمایه گذاری های بیمه ای خانوار در کشور باشیم.



1403/10/18
10:12:54
5.0 / 5
22
تگهای خبر: اثر , توسعه , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است