تغییرات اقلیمی علاوه بر محیط زیست، چگونه زندگی انسان ها را تحت تأثیر قرار می دهد؟
آوا مسکن: کارشناسان می گویند تغییرات اقلیمی بطور مستقیم و غیرمستقیم بر کارهای مختلف بشر تأثیر می گذارد، اما تلفات جانی مهم ترین این پیامدهاست.
به گزارش آوا مسکن به نقل از ایسنا، یک استاد اقتصاد در ترکیه در این زمینه تصریح کرد که تغییرات آب و هوایی می تواند در کوچک شدن اقتصاد جهانی در آینده نقش داشته باشد و بر تولید، اثر بگذارد و منجر به مشکلات لجستیکی و تامین گردد.
«ارهان اصلان اوغلو» از دانشگاه بیلگی استانبول در این رابطه اظهار داشت: تأثیر تغییرات آب و هوایی بر صنعت، گردشگری و کشاورزی نه فقط بر محیط زیست بلکه بر فاکتورهای اقتصادی نیز تأثیر می گذارد.
مطالعه ای که توسط دانشگاه نیو ساوت ولز در استرالیا در مورد ارتباط متقابل اقتصاد جهانی و تأثیرات آب و هوایی از یک کشور به کشور دیگر انجام شد، نشان داد که پیش بینی زیان های کلان اقتصادی بسته به سناریوی انتشار گازهای گلخانه ای بطور قابل توجهی بدتر می شود.
در سناریوی انتشار بسیار بالا، این مطالعه کاهش تولید ناخالص داخلی جهانی (GDP) را ۱۱ درصد بدون درنظر گرفتن شرایط آب و هوایی و تقریباً ۴۰ درصد باتوجه به جنبه آب و هوایی در سال ۲۱۰۰ برآورد می کند.
اصلان اوغلو اشاره کرد: تغییرات اقلیمی بطور مستقیم و غیرمستقیم بر کارهای اقتصادی تأثیر می گذارد، اما تلفات جانی مهم ترین جنبه است، برای اینکه افزایش دما می تواند منجر به مشکلات سلامتی مانند سکته قلبی و فشار خون شود.
وی اظهار داشت: به رغم این که اندازه گیری این مشکلات سلامتی خیلی مشکل است، می تواند به علت اقلیم باشد، بنابراین است که ما باید (تأثیر تغییر اقلیم) را به عنوان خسارات «قابل اندازه گیری» و «غیرقابل اندازه گیری» دسته بندی نماییم - دماهای بالا، بلایای طبیعی و هوای سرد منجر به کاهش راندمان می شود که اساسا هزینه دارد.
خسارات عمده ناشی از طوفان، سیل و خشکسالی نیز هزینه های بازیابی عمده ای دارد و در صورتیکه این خسارات رخ می دهد، هزینه های رفع آن ها و بازیابی مجدد وجود دارد.
وی اشاره کرد: مبارزه با تغییرات اقلیمی برای خیلی از کشورها هزینه پیشگیری دارد و این هزینه بر دوش بخش خصوصی و دولتی است و تغییرات اقلیمی نیز ممکنست با بوجودآوردن کسری ها و بدهی های عمومی ناشی از این هزینه ها موجب بی ثباتی اقتصاد کلان شود.
هزینه های تورم و اهمیت توافق نامه های آب و هوایی
به گزارش آناتولی، اصلان اوغلو توضیح داد که تغییرات آب و هوایی خصوصاً لجستیک محصولات را مختل می کند، برای اینکه حمل و نقل کالا به علت طوفان، بلایای طبیعی و... هزینه دارد.
او افزود شرکت های هواپیمایی و دریایی این خطرات را با درنظر گرفتن آنها در قیمت هایشان منعکس می کنند.
وی اظهار داشت: با افزایش خطر احتمالی، هزینه های روبرو شدن با آنها نیز افزایش خواهد یافت که می تواند به عنوان هزینه تورم درنظر گرفته شود.
در همین حال، حریق های جنگلی، آلودگی دریا و افزایش آلودگی هوا، تعادل طبیعی جهان ما را که جنبه زیست محیطی تغییرات اقلیمی است، مختل می کند.
وی تصریح کرد که کاهش تقریبی ۴۰ درصدی تولید ناخالص داخلی، همانطور که در این مطالعه بیان شد، بحث برانگیز است برای اینکه تأثیر تغییرات آب و هوایی پویا و تدریجی است - در چنین حالتی، کاهش راندمان، مسایل لجستیکی و مشکلات عرضه، بر تولید بالقوه تأثیر می گذارد.
اصلان اوغلو تصریح کرد: این سناریو ممکنست با افزایش بالقوه جمعیت جهان در سالهای آینده اتفاق بیفتد.
این کارشناس اشاره کرد پروتکل کیوتو و توافق پاریس، نمونه هایی از اقداماتی هستند که می توان برای کاهش فشار تغییرات آب و هوایی بر اقتصاد انجام داد و چنین توافق هایی فرصت هایی را برای کشورها فراهم می آورد تا تولید و مصرف خودرا در طی زمان با هدف رسیدن به انتشار صفر تغییر دهند.
این پست را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب