افزایش 5 برابری سهم زنجان در برنامه باز آفرینی شهری
آوا مسكن: مدیر كل راه و شهرسازی استان زنجان اظهار داشت: سهم این استان امسال در برنامه باز آفرینی شهری راه اندازی و ساخت 2 هزار و 600 واحد است كه این رقم نسبت به پارسال رشد پنج برابری دارد.
مسعود بیات منش روز چهار شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: برنامه بازآفرینی شهری امسال به صورت منسجم با ابلاغ رئیس جمهوری آغاز میگردد كه در سال های گذشته اقدامات پراكنده ای توسط دستگاه های مسئول در این برنامه انجام شد.
وی با اشاره به اینكه در استان زنجان شهرهای زنجان، خدابنده، ابهر و خرمدره دارای بافت فرسوده می باشند، اظهارداشت: هدف از بازآفرینی شهری شناسایی مناطقی است كه زیرساخت ها و سرانه های آن شامل خدماتی، ورزشی، فرهنگی، آموزشی، ورزشی، درمانگاه، معابر و آب و فاضلاب كم و یا دارای مشكل است.
مدیر كل راه و شهرسازی استان زنجان اظهار داشت: ستادهای شهرستانی برنامه بازآفرینی شهری از مهر امسال تشكیل و پروژه های آن باز تعریف شده تا جمع آوری و برای تخصیص اعتبار مورد نیاز به شركت بازآفرینی شهری نمایش شود.
به گفته بیات منش، محله حسینیه اعظم كه یكی از قدیمی ترین محلات زنجان شمرده می شود، از طرح های قرار گرفته شده در برنامه بازآفرینی شهری است.
وی افزود: در این محله برج و بارویی قرار دارد كه با همكاری میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان برای آن طرحی تعریف شده و مرمت آن در دستور كار قرار دارد.
مدیر كل راه و شهرسازی استان زنجان اظهار داشت: هم اكنون 50 درصد منازل مسكونی اطراف این برج را تملك كردیم تا جزو محوطه این برج شود.
بیات منش افزود: این برج یكی از آثار تاریخی زنجان است كه در حال از بین رفتن و به تلی از خاك تبدیل گشته بود واین مساله ناشی از نبود اعتبار برای بازسازی بود، راه و شهرسازی استان زنجان از برنامه بازآفرینی اعتبار لازم را برای نوسازی آنرا جذب می كند.
وی اشاره كرد: 22 از هكتار محله حسینیه اعظم زنجان در طرح بازآفرینی شهری قرار دارد كه نوسازی معابر و منازل با همكاری شهرداری و منازل مسكونی باز با حفظ شكل قدیمی شهر باز با كمك میزاث فرهنگی و گردشگری نوسازی و مرمت میگردد.
مدیر كل راه و شهرسازی استان زنجان با اشاره به اینكه در این محله قدیمی زنجان این ساخت و سازهای جدید منازل مسكونی صورت نمی گیرد، اظهار داشت: نوسازی و بازسازی این محله قدیمی گردشگران مذهبی و تاریخی را به این منطقه جذب می كند.
بیات منش افزود: با هیات امنای حسینیه باز هماهنگی هایی انجام شده كه به این محله خدمات بدهند تا به صورت متقابل خدمات بیشتری باز محله به زائران بدهد و این طرح در اولویت برنامه بازآفرینی شهری زنجان قرار دارد.
** بازآفرینی شهری با مشاركت 22 دستگاه اجرایی انجام میگردد
مدیر كل راه و شهرسازی استان زنجان اظهار داشت: الان برای اجرای برنامه اقدام مشترك در ابتدای راه هستیم راه و شهرسازی دبیرخانه ستادو 22 دستگاه باز عضور آن هستند تا این طرح به نحو مطلوبی و با مشاركت آنها صورت گیرد
بیات منش اشاره كرد: اصل بازآفرینی شهری وظیفه ذاتی شهرداری و دستگاه های مربوطه است تا كوچه ای را مرمت، آسفالت، جدول كشی و پاركی را راه اندازی كند و از طرف دیگر دستگاه های خدمات رسان اصلاح شبكه آب و فاضلاب را انجام و دستگاه های مربوطه باز نیازهای آموزشی و ورزشی محلات را تامین و راه اندازی كند.
به گفته وی، در تامین اعتبار تامین این سرانه ها و راه اندازی و بازسازی مراكز فرهنگی، ورزشی، تاریخی، مسكونی بخشی توسط راه و شهرسازی و از محل اعتبارات برنامه بازآفرینی شهری و بخشی باز توسط خود دستگاه های متولی پرداخت میگردد تا انجام این پروژه ها در بافت ناكارآمد شهری در اولویت قرار گیرد.
مدیر كل راه و شهرسازی استان زنجان، از راه اندازی 2 آموزشگاه در زنجان خبرداد و اظهار داشت: برای تامین زمین و پول این اداره كل كمك می نماید و دستگاه متولی باز باید سهمی از آن بیاورد تا این طرح ها در اسرع وقت به بهره برداری برسد.
بیات منش كمك به راه اندازی به مجموعه ورزشی بعثت، بازسازی و نوسازی مجتمع ورزشی شهید چمران و زمین چمن قدیمی زنجان در محله نجف آباد(بی سیم) تبدیل به مخروبه ای شده را از دیگر پروژه های در دست اقدام برای سالجاری برشمرد كه در كمترین زمان ممكن به بهره برداری برسد تا مردم مجدد از آن استفاده كنند.
وی اضافه كرد: با شركت آب و فاضلاب شهری و شهرداری زنجان باز پروژه های مشتركی در بافت های ناكارآمد داریم كه بیشترین اعتبار را می دهیم تا روند اجرای طرح زینبیه غربی را تسریع كنند.
مدیر كل راه و شهرسازی استان زنجان اظهار داشت: در ادامه خیابان بهار، سیلاب، دهخدا در امتداد شهرك اعتمادیه به دانشگاه آزاد در طرح تفصیلی قرار دارد و نیازمند جدی به كمك شهرداری و راه و شهرسازی است تا این منطقه بازسازی ساكنان آن توانمند وارزش منازل آنها بالا برود كه در برنامه بازآفرینی شهری قراردارد.
به گفته بیات منش، با عنایت به پیگیری های استاندار زنجان پروژه سبزه میدان با همكاری راه و شهرسازی با شهرداری به صورت مشترك از اعتباری كه توسط شركت بازآفرینی شهری ستاندن خواهیم كرد، انجام میگردد تا معضل این بافت میانی و فرسوده شهری رفع گردد.
وی افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان در استان زنجان 6 هزار مهندس متخصص در همه بخش ها جمله طراح، مجری و ناظر دارد.
مدیر كل راه و شهرسازی استان زنجان اظهار داشت: میخواهیم در چارچوب ساماندهی ماده 4 قانون پشتیبانی از احیاء، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناكارآمد شهری تشكل های خصوصی را ساماندهی و آموزش دهیم پروانه و صلاحیت كار به آنها صادر شود تا وظیفه بخش خصوصی در برنامه باز آفرینی شهری را انجام دهند.
به گزارش آوا مسكن به نقل از ایرنا، استان زنجان در شهرهای ابهر، خدابنده، زنجان و خرمدره بافت ناكارآمد شهری دارد.
بیشترین بافت ناكارآمد با 85 درصد مساحت در زنجان، 8 درصد در ابهر، پنج درصد در خرمدره و 2 درصد باز در خدابنده قراردارد.
9505/8068
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب