معاون وزیر راه و شهرسازی:

آثار معماری معاصر قابل دفاع نیست

آثار معماری معاصر قابل دفاع نیست

به گزارش آوا مسكن دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری با اشاره به ناخوشایند بودن شهرسازی معاصر اظهار داشت: به صورت كلی آثار معماری معاصر ایران قابل دفاع نیست.



به گزارش آوا مسكن به نقل از مهر، فرزانه صادق مالواجرد عصر امروز در مراسم گرامیداشت روز معمار كه از جانب سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران برگزار گردید با اشاره به انتخاب سالروز تولد شیخ بهایی بعنوان روز گرامیداشت معمار تصریح كرد: مهمترین سازه های معماری و طراحی های اعجازگونه وی در ساخت بناهای اصفهان سبب شد تا كلیات شهرسازی و معماری ایران برگرفته و الهام گرفته از اندیشه های این دانشمند در دوره صفوی است.
وی با اشاره به طراحی های شهرسازی شیخ بهایی در اصفهان بویژه در زمینه طراحی شبكه توزیع آب در این شهر اظهار داشت: معماری هم راستا با جغرافیا و محیط زیست است و وقتی وارد صنعت یا تجارت می شود به بازار رونق می بخشد. حتی معماری به روابط انسان و پروردگار هم ورود كرده و زیباترین سازه های عبادت گاهی ایرانی چه در قبل از اسلام به صورت آتشكده و چه در بعد از اسلام به صورت مسجد نمود یافته و مشهود است.
معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینكه باوجود داشتن پیشینه قوی در معماری و شهرسازی ایران در طول تاریخ، هم اكنون شاهد شهرسازی های خوشایندی در كشور نیستیم، افزود: قصد آنرا ندارم كه بگویم به هیچ وجه نمی توانیم از معماری معاصر دفاع نماییم چون كه در معماری معاصر هم آثاری داریم كه كاملاً قابل توجه بوده و در فضای معماری معاصر ایران اثربخش بوده است كه مرحوم میرمیران همچون معمارانی بود كه معمای سنتی را درك كرد و توانست در معماری معاصر آثار جلوه بخشی اعطا كند.
وی خاطرنشان كرد: با این وجود به صورت كل آثار معماری معاصر ما در كشور قابل دفاع نیست و ما نتوانستیم آنچه از تمدن ایران تا به امروز به ما رسیده را پاسداری نماییم.
صادق مالواجرد علت این عدم موفقیت را در معماری معاصر غلبه كمیت و كیفیت عنوان و اظهار نمود: وقتی در ساخت و ساز، عطش ساخت بر ساز آن كه متضمن كیفیت ساختمان است غلبه دارد نتیجه آن همین اتفاقی است كه در شهرسازی كشور می بینیم.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری خاطرنشان كرد: این شورا در چند سال اخیر تلاش كرد تا بر كیفیت ساختمان سازی در تمام طرح های شهری توجه ویژه كند. از همین رو یك كمیته تخصصی متشكل از اهل حرفه و متخصصان دانشگاهی در حوزه معماری و شهرسازی در این شورای عالی تشكیل شده كه در نتیجه آن اثرات مثبتی هم بر كیفیت ساخت و ساز داشته است.
وی با اشاره به شروع سال جاری با وقوع سیلاب های گسترده در كشور تصریح كرد: با یك بررسی گذرا در این اتفاق در استان های گلستان، لرستان و خوزستان مشخص شد كه هسته های تاریخی و بناهای ماندگار شهرسازی سیل زده از این اتفاق صدمه ای ندید. مانند گنبد قابوس در استان گلستان یا مجموعه سازه های آبی در شوشتر و پل ساسانی در پلدختر نشان داده است كه در دوره های تاریخی گذشته هم سازه ها با عنایت به احتمال وقوع سیلاب راه اندازی شده بودند. اما هم اكنون عمر بناهای ما حداكثر ۲۵ سال است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح كرد: یكی دیگر از نتایج بررسی های سیلاب اخیر نشان داده است كه میزان خرابی ها با میزان بارش تناسب نداشته است.
این حجم تخریب ها نشان داده است كه در ساخت و سازها به موضوعات زیست محیطی توجهی نشده بود.
وی خاطرنشان كرد: در سیلاب اخیر شاهد تخریب ساختمان هایی بودیم كه دارای پروانه ساخت از مراجع ذیربط بوده است كه نشان داده است حتما مهندسانی هم آنرا امضا كرده اند اما در این سیل گرفتار تخریب شده بودند. اینكه وزارت راه و شهرسازی در تهیه طرح های شهری باید بازبینی كرده و مقررات با طبیعت هم سازتر شود، شكی نیست و حتما در اولویت این وزارتخانه قرار دارد اما از مهندسان و معماران عضو سازمان نظام مهندسی می خواهم تا اگر پروژه ای به آنها واگذار می شود بعنوان دیده بان شهر حتما به شورای عالی شهرسازی تذكرات لازم را اطلاع دهند.


1398/02/04
13:52:23
5.0 / 5
4881
تگهای خبر: اثر , راه و شهرسازی , ساخت , ساخت و ساز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است