واكنش به گزارش مهر؛

اجرای مسكن اجتماعی منوط به تخصیص بودجه است

اجرای مسكن اجتماعی منوط به تخصیص بودجه است

آوا مسكن: یك مقام مسئول پیشرفت طرح مسكن اجتماعی را مشروط به تخصیص بودجه متمركز از جانب سازمان برنامه و بودجه دانست و در عین حال اظهار داشت: حساب نهادهای حمایتی، از دولت جدا نیست.



به گزارش آوا مسكن به نقل از مهر، خبرگزاری مهر دوم تیرماه در گزارشی با عنوان « آمارسازی جدید در مسكن اجتماعی/ به نام بهزیستی به كام وزارت راه» از اظهارات وزیر راه كه آمار مسكن تولید شده توسط بهزیستی و بنیاد مستضعفان را بعنوان آمار مسكن اجتماعی معرفی كرده بود، انتقاد نمود.
در واكنش به این گزارش، پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی امروز مصاحبه ای از مدیركل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسكن وزارت راه و شهرسازی منتشر نمود.
علی چگنی در این مصاحبه اظهار داشت: در سال های اخیر واحدهای زیادی در قالب طرح های مسكن اجتماعی از جانب نهادها و دستگاه های حمایتی تولید شده كه همه این اقدامات با حمایت و كمك اعتباری دولت صورت گرفته است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای پیشبرد طرح های مسكن اجتماعی، اظهار داشت: دولت معمولا برای كمك به گروه های كم درآمد در همه حوزه ها همچون بخش مسكن برنامه هایی دارد. اگر مروری به گذشته داشته باشیم، در سال ها و دهه های قبل برنامه هایی خاص با عناوین خاص وجود داشته كه بودجه دولتی هم به آن ها اختصاص یافته و به نتیجه رسیده است.
چگنی ادامه داد: طرح های ساخت مسكن اجتماعی در ایران به دو روش متمركز و غیر متمركز دنبال می گردد. در روش متمركز، متولی اصلی تامین مسكن وزارت راه و شهرسازی است و در روش غیر متمركز نهادهای حمایتی تولید و تهیه مسكن برای كم درآمدها را بر عهده دارند.
وی اضافه كرد: برخی حساب كار مسكن تولید شده توسط نهادهای حمایتی را از دولت جدا می كنند. اما واقعیت این است كه این نهادها از دولت جدا نیستند، چون كه اقدامات آن ها با بودجه دولتی انجام شده و دولت از این فعالیت ها حمایت می كند.
این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی با اشاره به روش های مختلف كمك دولت به نهادهای حمایتی اظهار داشت: این كمك در قالب پرداخت های بودجه ای، تخصیص تسهیلات ارزان قیمت، تخصیص زمین و تخصیص واحدهای بدون متقاضی مسكن مهر انجام می گردد.
مدیركل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسكن معاونت مسكن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی به اعتبارات بودجه ای پرداخت شده به نهادهای حمایتی پرداخت و اظهار داشت: در این اعتبارات به صورت خاص كمك های مالی برای تامین مسكن در نظر گرفته شده است و توسط این نهادها برای ساخت، تعمیر و بهسازی واحدهای مسكونی به كار گرفته می گردد.
وی ادامه داد: بعنوان مثال كمیته امداد امام خمینی (ره) در سال ۱۳۹۵، مبلغ ۱۵۷ میلیارد تومان از دولت بودجه بابت كمك به تامین مسكن نیازمندان گرفته است. درست است كه این نهاد كمك های مردمی هم دریافت می كند، اما بخش عمده تامین مالی آن با استفاده از دولت انجام می گردد.
چگنی خاطرنشان كرد: كمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی در سال ۱۳۹۵ حدود ۷۶ درصد از عملكرد كمك به تامین مسكن نیازمندان و معلولان را از محل بودجه عمومی دریافت كرده اند. یا در ردیف بودجه كمك به سازمان بهزیستی كشور سرفصل هایی تحت عنوان كمك به تأمین مسكن نیازمندان و معلولان، تامین ودیعه مسكن زنان سرپرست خانوار و كمك به ارتقا خدمات رفاه اجتماعی اقشار خاص (مسكن) وجود دارد.
این مقام مسئول اضافه كرد: تمام این اعتبارات در سند بودجه سالانه قابل مشاهده می باشد و كسی كه در مورد كم و كیف آن سؤال دارد می تواند به سند بودجه سالانه رجوع كند.
چگینی تامین تسهیلات ارزان قیمت برای نهادها و دستگاه های حكومتی را اقدام دیگر دولت برای تامین مسكن اجتماعی دانست و اظهار داشت: دولت شرایطی را فراهم می كند كه این نهادها از بانك های دولتی تسهیلات ارزان قیمت دریافت می كنند. یارانه این تسهیلات هم توسط دولت پرداخت می گردد.
مدیركل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسكن وزارت راه و شهرسازی به سایر كمك های دولت به نهادهای حمایتی اشاره نمود و اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی برای تهیه مسكن برای نیازمندان به تمام نهادهای حمایتی زمین اختصاص داده و این اتفاق خارج از برنامه متمركز مسكن اجتماعی اتفاق می افتد.
وی تاكید كرد: مسكنی كه توسط نهادهای حمایتی و بهزیستی ساخته می گردد بر روی زمینی است كه از جانب دولت تخصیص داده شده است.
چگنی اضافه كرد: تمام زمین مورد نیاز این نهادها توسط وزارت راه و شهرسازی و با استفاده از ادارات كل استانی تامین می گردد. با خیلی از این نهادها تفاهم نامه همكاری وجود دارد. بعنوان مثال به سازمان تامین اجتماعی برای تهیه مسكن برای خانوارهایی با بیش از دو معلول زمین مجانی اختصاص داده می شود.
به گفته این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی، سازمان ملی زمین و مسكن هم با بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی تفاهم نامه دارد و سالی ۱۱ هزار واحد مسكونی برای گروه های كم درآمد از این طریق ساخته می گردد. دولت حتی به خیرین مسكن ساز هم كمك مالی با استفاده از تخصیص زمین انجام می دهد.
چگینی ادامه داد: همه این ها اشكالی از مسكن اجتماعی است كه دولت به صورت عام و وزارت راه و شهرسازی به صورت خاص در تهیه آن ها نقش دارد. همه این برنامه ها با حمایت و كمك مالی دولت صورت می گیرد و اینگونه نیست كه این اقدامات جدای از دولت باشد.
این مقام مسئول درباره واگذاری واحدهای مسكن مهر در قالب مسكن اجتماعی هم اظهار داشت: ظرفیت مازاد بر تقاضا در مسكن مهر با شرایط مناسب در اختیار نهادهای حمایتی قرار داده شده و می گردد. این مساله در بودجه پیش بینی شده است و حتی شرایط بازگشت تسهیلات هم تسهیل شده تا این واحدها به راحتی در اختیار گروه های كم درآمد قرار بگیرد.
وی ادامه داد: حتی سازمان ها و نهادهایی مانند ارتش هم بخشی از این ظرفیت مازاد را برای اعضای كم درآمد خود در اختیار گرفته اند.

1397/04/08
15:21:50
5.0 / 5
4691
تگهای خبر: تولید , راه و شهرسازی , ساخت , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است