مقام مسئول در مركز تحقیقات راه اعلام كرد؛
بررسی احتمال فرونشست زمین در فرودگاه امام
آوا مسكن: دبیر كارگروه ملی مخاطرات طبیعی با اشاره به اتمام فاز نخست مطالعات فرونشست در فرودگاه امام خمینی (ره) اظهار داشت: فاز دوم این مطالعات با هدف بررسی آثار احتمالی فرونشست در این فرودگاه شروع شده است.
به گزارش آوا مسكن به نقل از وزارت راه و شهرسازی، علی بیت اللهی با اشاره به اینكه هم اكنون حدود ۶۰ فرودگاه در كشور فعال می باشند كه به سبب رخداد پدیده فرونشست در كشور، انجام مطالعات آثار فرونشست در آنها ضروری می باشد، اظهار داشت: فرودگاه ها به سبب نوع كاربری كه دارند الزاماً در دشت ها و مناطق هموار و مسطح راه اندازی می شوند. همین طور از آنجایی كه در دشت های كشور، سوژه فرونشست زمین به سبب مصرف بی رویه آب های زیرزمینی بالاست بدین سبب می توان انتظار داشت كه لاجرم فرودگاه های كشور تحت تأثیر فرونشست زمین قرار بگیرند.
وی با بیان این مطلب كه فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) جز اولین فرودگاه هایی است كه مطالعات آثار فرونشست زمین در آن عملیاتی و اجرایی می شود، از همكاری مناسب شركت فرودگاه ها و شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) برای انجام مطالعات مشترك آگاهی داد و اضافه كرد: با شركت فرودگاه ها و شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) هماهنگی و مذاكرات خوبی داشتیم. قرار شده است تا فرودگاه های كشور به ترتیب اولویت مورد مطالعاتی درباب آثار فرونشست قرار بگیرند.
عضو هیئت علمی مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی تصریح كرد: فاز اول مطالعات آثار فرونشست بر فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) كه شامل مطالعات شناسایی فرونشست در فرودگاه فوق بود انجام شد. نتایج حاكی از آن بودند كه بااینكه فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) در زون فرونشست قرار دارد، اما اعداد و مقادیر آن اندك است و می توان تدابیری پیشگیرانه برای بسط آن داشت. برمبنای اطلاعات به دست آمده فرودگاه فوق سالانه بین چهار تا شش سانتی متر فرونشست دارد.
بیت اللهی با یادآوری این مطلب كه در قسمت های جنوبی شهر تهران، حدود ۲۵ سانتیمتر فرونشست زمین رخ می دهد و فرونشست فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) در مقایسه با فرونشست های دیگر قابل كنترل است، اعلام نمود: فاز دوم مطالعات فرونشست با هدف ارزیابی های چشمی، بررسی اثر احتمالی فرونشست در ساختمان ها و غیره هم شروع شده است. مقرر شده است محل هایی برای نصب ایستگاه های دائمی برای كاهش فرونشست در فرودگاه ها به كار گرفته شود كه در همین ایام و در ایام آغازین كار هستیم كه نتایج به محض جمع بندی، اطلاع رسانی می شود.
وی همكاری و رویكرد مسئولان فنی فرودگاه، شركت فرودگاه ها و شركت شهرك های بین المللی امام خمینی را رویكرد مناسبی ارزیابی كرد و توضیح داد: به رغم محدودیت هایی كه وجود دارد، همكاران این بخش، همكاری مناسبی با ما داشته اند، بنظر می رسد بشود كارهای مهمی را در سایه همكاریهای مشترك به سرانجام رساند.
بیت اللهی با بیان اینكه آثار فرونشست برعكس زلزله چندان پیچیده نیست و می توان از گسترش آن جلوگیری بعمل آورد، اظهار داشت: درباب فرونشست زمین كارهای مهندسی مناسبی می توان انجام داد تا خسارت ها ناشی از آن به حداقل و حتی به صفر برسد.
وی انجام مطالعات و راهكارهای عملیاتی را درباب كاهش آثار فرونشست اقدامی فراوزارتخانه ای خواند و پیشنهاد كرد تا وزارتخانه های نفت، نیرو و سایر وزارتخانه ها در این خصوص، به مطالعه بپردازند.
منبع: آوا مسكن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب