یك تحلیلگر بازار سرمایه مطرح كرد

بورس شفاف و سالم ترین نوع سرمایه گذاری

بورس شفاف و سالم ترین نوع سرمایه گذاری

به گزارش آوا مسكن فارس یك تحلیلگر بازار سرمایه، تصریح كرد كه بورس شفافترین و سالم ترین شیوه سرمایه گذاری به حساب می آید كه اگر سرمایه گذاری در آن با رعایت قوانین و شاخصه های مشخص شده صورت گیرد، هیچ سرمایه گذاری در آن متضرر نخواهد شد.


مسعود میرحسینی در گفت و گو با ایسنا و در پاسخ به این سوال که بورس در مقایسه با سایر بازارهای موازی را چگونه ارزیابی می کنید؟ ضمن تاکید بر اینکه بازار بورس تنها بازاری است که دست هیچکس در جیب دیگری نیست، اظهار داشت: اعتقاد راسخ دارم که در کشور ما، شفافتر و سالمتر از بازار بورس، وجود ندارد.
او تصریح کرد: در این بازار هر تریدر و سهامدار، برای خود و برمبنای برنامه ای که خودش تنظیم کرده و با سرمایه های متفاوت، امکان حضور و فعالیت را دارد؛ هر تریدری که دیگران را به حضور در بازار تشویق می کند، نه تنها از سود خودش کاسته نمی گردد بلکه به رونق بازار کمک خواهد نمود.
میرحسینی به این پرسش که علت یا علل استقبال مردم از بازار سرمایه، چه بود؟ اظهار داشت: پیش از پاسخ به این سوال باید به این نکته اشاره نمود که برای شناساندن بازار سرمایه کوتاهی کرده ایم؛ باآنکه طی بیشتر از یک دهه گذشته، شخصا از هر فرصتی نظیر کلاس های درس، جلسات عمومی یا تخصصی و حتی دور همی های خانوادگی برای آشنا کردن افراد با بازار سرمایه بهره برده ام.
این کارشناس مسائل بانکی، در ادامه اظهار داشت: به نظرم آشنایی مردم با بازار بورس، از حدود سه سال قبل و با مطرح شدن بحث سهام عدالت و عرضه سهام به کارمندان دستگاه های مختلف دولتی به آرامی شروع شد؛ اما همراه با فرهنگسازی نبود؛ برنامه ریزان باید پیش از اینکه مردم را برای ورود به بورس تشویق کنند، با اطلاع رسانی و افزایش دانش، فرهنگ حضور و فعالیت در این بازار را ایجاد می کردند.
میرحسینی افزود: با بررسی بازار سرمایه متوجه می شویم که این بازار به علت قوانین دست و پاگیری که برای ورود به آن وجود داشت و از فراگیری لازم برخوردار نبود، طی سال های دهه هشتاد و نیمه اول دهه 90 نسبت به تورم و در مقایسه با سایر بازارها نظر ارز، سکه، طلا، ملک و... رشد مناسبی نکرد و اصلا جزو بازارهای مطرح نبود.
وی افزود: از سال 97 که به تدریج شاهد رونق بازار و افزایش قیمت سهام و سوددهی مناسب تر به علت افزایش سرمایه شرکت های بورسی از محل تجدید ارزیابی و... بودیم و بسیاری هم به همین واسطه سودهای کلانی را کسب کردند، آرام آرام توجه به سمت بازار سرمایه جلب شد.
میرحسینی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت سهام و افزایش این قیمت در بورس، حباب بود یا نه؟ اظهار داشت: برای پاسخ به این پرسش باید دید که از چه منظری به مبحث نگاه می کنیم؛ از نظر ارزش ذاتی، ارزش جایگزین، تابلوی سهم، ارزش اسمی یا دیگر شاخصهای اثرگذار در ارزیابی.
وی با اشاره به اینکه اعتقاد دارد که می توان افزایش قیمت در حدود 30 درصد از سهم ها حباب توصیف کرد، اظهار داشت: این بخش از بازار هم دست بازیگرهایی بود که سازمان بورس و جامعه بورسی نتوانست آنها را به خوبی کنترل کند.
میرحسینی خاطرنشان کرد: شاخص بورس به هیچ عنوان حباب ندارد و معتقد هستم که تا آخر سال جاری امکان رشد شاخص کل تا عدد 2 میلیون و 600 هزار واحد هم وجود دارد.
این تحلیلگر بازار سرمایه، با تاکید براینکه برای ارزیابی اینکه رشد بورس و قیمت سهام گرفتار حباب شده یا نه نمی توان تک بعدی به مبحث نگریست و در مورد کل شرکت های بورسی نظر داد، اظهار داشت: برای عرضه یک نظر دقیق و علمی باید مسائلی مثل ارزش جایگزین، سود انباشته، تجدید ارزیابی و... را مد نظر قرار داد و تحلیل منطقی را داشت.
وی در عین حال تصریح کرد که اقدامات و برنامه های مد نظر سازمان بورس که مقرر است با حمایت دولت اجرایی شود، نظیر افزایش سرمایه از محل صرف سهم، منجر به عمق بخشیدن به بازار بورس خواهد شد.
میرحسینی تصریح کرد: به هر حال اگر در بعضی سهم ها حبابی وجود داشته، مربوط به سهم های بازیگر محور بوده است، حال تفاوتی ندارد که بازیگر آن سهم شخص حقوقی بوده یا دولت.
این مدرس بازار بورس، اظهار داشت: به نظر من و اغلب تحلیل گران و صاحبنظران، بازار سرمایه نیازمند اصلاح بود و با عنایت به روند رشدی که شاهد بودیم، باید به میزان مشخصی اصلاح می کرد و باردیگر وارد رشد می شد و باز اصلاح می کرد و در نهایت با 40 تا 50 هزار واحد اصلاح، به تعادل می رسید.
میرحسینی تصریح کرد: متاسفانه به علل مختلف، آن اصلاح ضروری که می شد انتظارش را داشت، به یک ریزش بدل شد؛ نخستین عامل مهم هم ناآگاهی مردم و سرمایه گذارانی بود که بدون زمینه علمی و کسب دانش کافی و اطلاع دقیق از شرایط و خصوصیت های بازار سرمایه، وارد این بازار شده بودند.
وی در ادامه تصریح کرد که اختلافات سیاسی، اظهارنظرهای غیرکارشناسانه و بی دقت صاحبان تریبون، اختلاف نظر در مورد صندوق های ای تی اف، تصمیمات خلق الساعه و طرح مطالب ضد و نقیض و بدون پایه و طرح مبحث پشتیبانی از بورس بدون داشتن برنامه ی کارشناسی شده دقیق، از دیگر عوامل مهم اثرگذار در بروز شرایط کنونی بازار بورس است.
میرحسینی، تصمیمات اشتباه سازمان بورس را هم در تبدیل اصلاح ذاتی به یک ریزش در بازار سرمایه، موثر دانست و اظهار داشت: تصمیماتی نظیر 2 زمانه کردن بازار یا اقداماتی که برای مقابله با خرابی هسته بورس انجام شد و مباحث دیگری که به تصمیمات سازمانی باز می گردد در سرانجام امروز بورس تأثیر داشته است.
این کارشناس مسائل بانکی و بازار سرمایه، ضمن تاکید براینکه نگاه به بورس، هیچ زمانی و در هیچ نقطه ای از جهان، کوتاه مدت نبوده است، اظهار داشت: متاسفانه به واسطه رشد وحشتناکی که از طی چند ماه ابتدای سال جاری در بورس شاهد بودیم و منجر به رشد حدود 150 درصدی شاخص شد، توهمی را در تریدرها و افرادیکه نورسیده بورس شده بودند ایجاد کرد که طی مدتی بین یک روز تا یکماه باید به سودهای چندصد درصدی دست یافت.
میرحسینی اظهار داشت: در بازار سرمایه زمانیکه ما صحبت از کوتاه مدت می نماییم منظور حداقل 5 تا 6 ماه زمان است، دید میان مدت یعنی حداقل زمانه یکساله و دید بلندمدت بیشتر از یک و نیم تا 2 سال را شامل می شود؛ حال آنکه توهم بوجود آمده به علت رشد شدید و وحشتناک شاخص، سبب تغییر در این تعریفها شد و افراد کوتاه مدت را یکی دو روزه، میان مدت را یکی دو هفته و دراز مدت را یکی دوماهه تعبیر کردند.
او با اشاره به اینکه بارها با سئوالاتی بسیار عجیب و بی پایه و غیرعلمی از جانب سرمایه گذاران نورسیده به بازار سرمایه روبرو شده است، اظهار داشت: بعضی این پرسش را مطرح می کردند که سازمان بورس باید بابت 2 روز تعطیلی آخر هفته، زیان تریدر را جبران کند! و این نوع نگاه، سبب واکنش های اخیر در بازار سرمایه شده است.
میرحسینی در مورد آینده بازار سرمایه در ایران و اینکه آیا تأثیر شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی داخل کشور و رخدادهایی نظیر انتخابات آمریکا و دیگر رویدادهای بین المللی، چه تاثیری بر این بازار خواهد داشت، اظهار داشت: تحت هر شرایطی آینده بازار بورس بسیار خیلی خوب است.
این تحلیلگر بازار سرمایه اظهار داشت: مطمئنا، آینده بازار سرمایه بسیار مطمئن و خوب خواهد بود؛ در حالت و در هر شرایط سیاسی، بورس بازاری امن، شفاف و اثرگذار خواهد بود.
میرحسینی با اشاره به اینکه از روز سه شنبه 19 شهریور امکان بازگشت تعادل به بازار بورس، دور از انتظار نیست، اظهار داشت: اعتقاد دارم که اگر افراد با دید میان مدت و دراز مدت وارد این بازار شده باشند و در راه ارتقاء دانش بورسی خود هم اقدام لازم را انجام دهند و قوانین فعالیت در این بازار را رعایت نمایند، بطور قطع سودشان بیشتر از زیان خواهد بود.
این تحلیلگر بازار سرمایه در عین حال تصریح کرد که شرایط کنونی بورس، برای تریدرهای با دانش و آگاه که به دنبال تریدهای هفتگی و روزانه هستند و نوسانگیری می کنند، بستر مناسبی بوجود آورده است.
وی اظهار داشت: بعنوان یک فعال بازار بورس از دولت می خواهم که بورس را رها کند تا راه خودش را برود؛ این به معنای آن نیست که دولت از بورس حمایت نداشته باشد؛ خیر، عرضه اولیه سهم های جدید، عرضه صندوق های ای تی اف، تبدیل سهام عدالت و... اقدامات خوبی به حساب می آید که بطور قطع باید مد نظر باشد و تداوم یابد.
میرحسینی خاطرنشان کرد: خواسته من و دیگر فعالان بازار بورس اینست که دولت به دنبال هدایت بورس نباشد، پشتیبانی از این بازار را بعنوان یک شیوه در برنامه قرار دهد؛ هدایت بازار باید در اختیار تریدرها؛ هدف گذاری و مدیریت هم در اختیار سازمان بورس باشد.
او افزود: دولت اگر قصد حمایت بورس را دارد و می خواهد برنامه ای را تدوین و اجرا کند، باید کار تهیه و تدوین برنامه را به اتاق فکر و کارشناسان سازمان بورس بسپارد؛ این مورد در تمام بازارهای سرمایه سراسر جهان، یک رویه و قاعده است؛ بازار سرمایه و حمایت و مدیریت آن قوانین خاص خویش را دارد و نمی توان با نسخه های یکباره و تصمیمات خلق الساعه با آن مواجه گردید.
میرحسینی افزود: اگر دولت قصدی برای پشتیبانی از بورس دارد، که بطور قطع اینگونه است، اگر می خواهد با کمک بازار سرمایه رشد اقتصاد را بستر سازی کرده و با تحریم ها مقابله کند؛ باید کار را به اتاق فکر سازمان بورس بسپارد.
این تحلیلگر بازار سرمایه اظهار داشت: هماهنگونه که بارها به تریدرها خصوصا افرادی که اخیرا وارد این بازار شده اند سفارش کرده ام، تاکید می کنم که برای فعالیت در این بازار و کسب سود منطقی و معقول، باید قوانین بورس و بازار سرمایه را رعایت کرد و پرتفوی سلامت را بست.
میرحسینی اظهار داشت: سفارش اکید، رعایت اینست که با پول قرضی، وام، پول تاریخ دار و... نباید وارد بازار سرمایه شد؛ مردم حتی اگر سرمایه اندکی دارند، به همان اکتفا کنند. تریدر موفق قمار نمی کند، عملکردی مستقل دارد، در صنایع مختلف سرمایه گذاری انجام داده و سهم های بنیادی را خریداری می کند.
او اظهار داشت: افراد باید مطمئن باشند که اگر با دید میان مدت و بلند مدت، با رعایت قوانینی که عنوان شد و با ارتقاء دانش بورسی، در بازار سرمایه فعالیت کنند، اتفاقی برای سرمایه آنان رخ نمی دهد و ضررشان به مراتب از سود کسب شده، کمتر خواهد بود.
میرحسینی با سفارش به سهامداری، اظهار داشت: همین الآن و در شرایط ریزشی و بحرانی بورس، به تمام سهامداران سفارش می کنم که تا زمان ثبات بازار سهام خویش را نگهداری و باصطلاح سهامداری کنند، پس از ایجاد ثبات و تعادل در بازار، برای مشکلات ناشی از ریزش قیمت سهم، راهکارهای مناسب و متناسب وجود دارد.
این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه خبرهای بسیار خوبی در مورد بهبود وضعیت این بازار وجود دارد که بزودی سهامداران از آنها آگاه خواهند شد، اظهار داشت: به حتم زمان کوتاهی تا تعادل بازار فاصله داریم و بهترین گزینه در این شرایط، سهامداری و عمل به قوانین منتهی به پرتفوی سلامت است.



1399/06/18
12:16:35
5.0 / 5
1576
تگهای خبر: اثر , خرید , دستگاه , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
آوا مسکن

آوا مسكن


املاک و مستغلات

avamaskan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آوا مسكن محفوظ است